Vakantiepark: "Boeken blijven van onschatbare waarde"

27 okt 2016 - 23:03

Met de woorden "Vaarwel Vaarwater" zwaaide antiquair Ad C. (Atsee) de Haan donderdag enkele van zijn boeken uit. De 73-jarige Atsee moet ophouden met zijn antiquariaat en alle boeken in de loods in Dokkum moeten weg. Recreatiepark Klein Vaarwater op Ameland wilde wel enkele dozen hebben. "Wij doen in vermaak. Naast al het digitale geweld blijft het boek van onschatbare waarde", zegt parkmanager Hans van Houten die donderdag de boeken kwam halen. Hij gaat ze in het vakantiepark in een speciale bibliotheekkast zetten.

Container 

De Haan had een paar klanten aan wie hij enkele duizenden boeken kwijt kon, maar de loods was zo vol dat dat niet echt te zien was. "Dat schiet wel op, maar het valt niet op." Het restant gaat in de grote blauwe zeecontainer bij de loods. Die is al bijna tot de rand gevuld met boeken. "Er zijn genoeg mensen die ze hadden willen hebben, maar die zijn niet gekomen. Ik heb ze niet gezien. Het blijft doodzonde", aldus De Haan.

Afkicken van de boeken

De Haan moet de loods leeg opleveren. Als alles weg is, gaat hij op vakantie: "Even afkicken van de boeken. Vakantie hebben we wel verdiend na deze moeilijke tijd. Het was geen lolletje, ik was er aardig kapot van."

(Advertentie)
(Advertentie)