"Stop met zelfmoord plegen op deze prachtige sport"

27 okt 2016 - 12:40

Er zijn geen echte winnaars. En er is nog heel veel werk te doen voordat de KNSB een goede organisatie is voor schaatsers en gewesten. Dat zegt Bert Jonker, eigenaar van de Clafisploeg. In deze ploeg rijdt Jorrit Bergsma en coach van het team is Jillert Anema.

Bert Jonker is een van de architecten van het akkoord dat woensdagavond is gesloten tussen KNSB, gewesten, rijders en teams. Voor de komende twee jaar zijn afspraken gemaakt over de premies en verdeling van geld aan gewesten. Maar dat is nog maar het begin volgens Jonker. 

"Dienend, niet directief"

"Wij willen een dienende KNSB, niet een directief schaatsbond", zegt Jonker. Het moet veel meer om de schaatsers gaan, niet om de schaatsbond, vindt hij. "Laat ons het werk maar doen, met een dienende KNSB op de achtergrond."

Dat moet daarom de komende tijd ook een speerpunt worden, zegt Jonker. "We moeten stoppen elke keer zelfmoord te plegen op deze prachtige sport."

Duurzame sport

De onderhandelingen over de nieuwe begroting van de KNSB liepen al sinds mei. "Het belangrijkste is nu dat er rust is voor de schaatsers en de teams. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel. De schaatssport moet duurzamer worden."

Verantwoordelijkheid nemen

Jorrit Bergsma van de Clafisploeg vindt dat de bestuurders van de KNSB hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

(Advertentie)
(Advertentie)