Conflict tussen KNSB en schaatsers sleept maar door

25 okt 2016 - 20:25
KNSB - Foto: Omrop Fryslân

Nog steeds is er geen oplossing in het schaatsconflict tussen de KNSB en de drie oppositiepartijen. De schaatsers, gewesten en merkenteams zijn er dinsdag weer niet uitgekomen met de bond. Hierdoor dreigt een unieke staking in het topschaatsen.

Volgens een woordvoerder van de KNSB liggen verschillende voorstellen o ptafel, waar woensdag over verder wordt gepraat. De partijen hadden eigenlijk een deadline voor dinsdag gesteld, maar hebben dat niet gehaald. "We hopen er nog steeds uit te komen", laat de woordvoerder weten.

Het seizoen op de lange baan zou vrijdag eigenlijk officieel beginnen met een Cup-wedstrijd in Groningen. Een dag eerder moet de ledenraad van de KNSB de definitieve begroting goedkeuren. Zonder een overeenstemming tussen de KNSB en de drie oppositiepartijen lijkt dat een onmogelijke klus. In dat geval zou de KNSB Cup kunnen worden getroffen door een staking.

Premiepot

De woordvoerder van de KNSB wil niets kwijt over de inhoud van de voorstellen die nu op tafel liggen. Maar de hoogte van het prijzengeld voor de schaatsers, de licentiegelden voor de merkenteams en de vergoeding voor de gewesten zijn de belangrijkste kwesties. De premiepot had vorig jaar nog een hoogte van 1,1 miljoen euro, maar is daarna verlaagd naar 6 ton. De KNSB heeft dit bedrag in de tussentijd alweer verhoogd naar 7,7 ton.

De KNSB heeft het afgelopen jaar een verlies van 2,7 miljoen euro geleden. De bond schrapte onder meer zo'n 30 procent van de banen om de begroting op orde te krijgen. De schaatsers, de merkenteams en de gewesten moeten echter ook behoorlijk inleveren. En dat zorgt voor veel ergernis en verzet bij de partijen.

Trefwoorden: 
KNSB schaatsen bezuinigingen
(Advertentie)
(Advertentie)