Piebenga voelde protest op Lesbos niet aankomen

25 okt 2016 - 19:17

"Dit voelde je niet aankomen." Zo reageert Anke-Marije Piebenga uit Akkrum dinsdag in Fryslân Hjoed op het protest van vluchtelingen in het kamp Moria op Lesbos.De vluchtelingen gooiden met stenen en brandende dekens naar het kantoor waar hun asielaanvragen worden behandeld.

Piebenga komt net terug van het Griekse eiland, waar ze met drie vriendinnen heeft geholpen in een ander vluchtelingenkamp. Het was voor de derde keer. "Elke keer kom je thuis met het gevoel dat het werk niet af is. Het is nog lang niet gedaan daar." 

Vooral de situatie van de kinderen in de kampen grijpt de Akkrumse aan. "Wij zaten in het meest humane kamp, het andere kamp kom je niet in. Daar zitten 1200 kinderen achter tralies. Hoe is het mogelijk dat wij op deze wijze omgaan met kinderen, met mensen, maar niemand heeft daar antwoord op. Ik denk dat de leiders meer moeten doen dan kletsen."

Piebenga is ook al weer bezig met een nieuwe actie voor de vluchtelingen. Met de winter voor de deur is er volgens haar in het kamp vooral behoefte aan winterjassen.

(Advertentie)
(Advertentie)