Politeke crisis Achtkarspelen nog lang niet voorbij

25 okt 2016 - 12:08

Er is een nieuw college in de gemeente Achtkarspelen, maar de politieke crisis is nog lang niet voorbij. De oppositiepartijen FNP en Gemeentebelangen zeggen er 'keihard' in te gaan bij discussies  in de raad, te beginnen donderdag bij de behandeling van de begroting.

Tot de verkiezingen in 2018 zal het behelpen blijven in Achtkarspelen, zo denken FNP en Gemeentebelangen. Tussen deze twee partijen en collegepartij PvdA zit veel oud zeer. FNP en Gemeentebelangen verwijten de PvdA dat het deze zomer een coup gepleegd heeft..

De geschiedenis

De drie partijen zaten tot deze zomer met elkaar in het college. Marten van der Veen (FNP) en Max de Haan (Gemeentebelangen) moesten met Gerda Postma (PvdA) opstappen als wethouder na gedoe over het overhevelen van geld uit het sociaal domein. Uiteindelijk kwam Postma terug in een nieuw college dat de PvdA met CDA en ChristenUnie vormt. "Dat der net allinne yn bananerepubliken en Turkije kûpen dien wurde, mar ek yn Achtkarspelen, dêr rekkenje jo net op", zegt Marten van der Veen van de FNP. Verslaggever Andries Bakker ging op onderzoek uit in de raad van Achtkarspelen.

(Advertentie)
(Advertentie)