KNSB en schaatsers komen na dag praten niet tot een akkoord

24 okt 2016 - 21:47
KNSB - Foto: Omrop Fryslân

Er ligt nog steeds geen akkoord op tafel over de bezuinigingen voor het schaatsen. De KNSB en de schaatsers zijn na weer een dag van overleg nog steeds niet tot een oplossing gekomen. De directie van de KNSB zat maandag de hele dag om tafel met schaatsers, gewesten en merkenteams om te praten over het conflict dat nu al maanden duurt. Een boycot van de schaatsers is daarmee nog steeds niet van de baan.

Bezuinigingen

De KNSB moest de afgelopen jaren 4,5 miljoen bezuinigen. Dat deed de bond door personeel te ontslaan, maar er werd ook flink gesneden in de budgetten voor de premies van topschaatsers, talentontwikkeling in de gewesten en de dienstverlening aan andere teams.

Goede hoop

"We gaan er allemaal nog een nachtje over slapen." Dinsdagochtend om 10 uur is er weer een deadline, zegt Herman Nijhoff uit naam van de gewesten. "Teentje voor teentje komen we naar elkaar toe, zoals vroeger op het schoolplein. Zo gaat het meestal in onderhandelingen. Ik heb goede hoop dat we eruit komen. Maar de toenadering van de KNSB is nu nog onvoldoende om samen de eindstreep te halen.''

Trefwoorden: 
KNSB schaatsen
(Advertentie)
(Advertentie)