Blijdschap maar de focus is nu op Eindhoven, niet Feyenoord

23 okt 2016 - 20:41

Trainer Jurgen Streppel van SC Heerenveen is erg blij met opnieuw drie punten in de Eredivisie: "De punten blijven binnenstromen. Vanaf dat ik hier tekende heb ik me hier geweldig thuis gevoeld en winnen maakt het zeker leuk." Heerenveen staat nu op doelsaldo derde, net voor PSV en maar op twee punten achterstand op de nummer twee Ajax. Streppel heeft wel een idee waarom het nu zo goed loopt: "De teamgeest is het belangrijkste, en daarnaast hebben we ingrediënten die het voetbal nodig heeft: ervaring, snelheid, atletisch vermogen."

Feyenoord en FC Eindhoven

Heerenveen speelde zondag een goede wedstrijd, en kon door individuele klasse enkele schitterende goals maken. Zo maakte Jermain St Juste na een lange solo-run vanaf de eigen helft de beslissende 3-1. De verdediger zit op dit moment goed in zijn vel: "Het is heerlijk om in dit team te spelen, vooral ook omdat je wint. Ik zit in een lekkere flow, want als het met het team lekker gaat, dan gaat het met jezelf ook altijd beter."

De zwaarste test moet voor de Feansters echter nog komen. Aankomende week staat de topper tegen Feyenoord op het programma: de nummer een tegen de nummer drie. Toch zegt Streppel er nog niet mee bezig te zijn: "Wij kijken nu naar donderdag naar de beker, en niet naar zondag tegen Feyenoord. We gaan nu lekker eerst naar Eindhoven." Aankomende donderdag speelt SC Heerenveen in Eindhoven tegen FC Eindhoven voor de KNVB beker.

St Juste kijkt stiekem toch al naar volgende week zondag: "Ik heb er zin in volgende week tegen Feyenoord, als we die winnen kunnen we echt meedoen richting boven. Want als je van mensen wint die boven je staan, dan kan je ook richting die plekken gaan."

Nuchter

Maar ondanks de goede resultaten van de afgelopen weken blijft Streppel de Friese nuchterheid erin wrijven: "Het kan zo ophouden, dus we moeten er elke dag alles aan doen om keihard te blijven werken, en te weten waar je vandaan komt. En volgens mij past dat goed bij Heerenveen."

(Advertentie)
(Advertentie)