SC Heerenveen wint en klimt weer naar de derde plaats

23 okt 2016 - 18:51

Sportclub Heerenveen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gewonnen met 3-1. Heracles begint goed aan de wedstrijd tegen Heerenveen en krijgt enkele goede kansen op een eerste goal. Heerenveen is echter de eerste die scoort, waarna Heracles snel op gelijke hoogte komt. In de tweede helft pakken de Friezen het weer op en met twee mooie goals van Larsson en St Juste worden de drie punten binnengehaald.

Heerenveen op dreef

De eerste grote kans voor Heerenveen komt in de 14de minuut voor Zeneli, die de bal in een sliding net naast de goal schoot. Maar niet lang daarna, in de 19de minuut, wil de bal er wel in en komt Heerenveen op voorsprong, door een goal van Stefano Marzo. Hij schiet de bal na een hakje van Reza Ghoochannejhad mooi in de linker bovenhoek.

Heerenveen kan echter niet lang van de voorsprong genieten. Al in de 39ste minuut komt Heracles terug op een 1-1, door een goal van Brandley Kuwas. Een strakke bal van de aanvaller in de korte hoek is te veel voor Mulder om te keren.

Opnieuw een voorsprong

Na rust begint Heerenveen goed, en Zeneli krijgt in de 48ste minuut zelfs een grote kans, maar Castro, de keeper van Heracles, kan het schot blokkeren. Later wil het publiek in het Abe Lenstra Stadion nog een strafschop na een mogelijke handsbal van Heracles in het 16-metergebied. Maar scheidsrechter Blom is het niet met de Friezen eens, en laat verder spelen.

Heerenveen hoeft daarna niet lang op een doelpunt te wachten, in de 65ste minuut is het weer raak, na goed voorwerk van Reza die de bal met zijn lichaam beschermt tegen de verdediging van Heracles. Hij speelt de bal daarna naar Sam Larsson, die de bal hard met een curve het doel injaagt. Ver buiten bereik van keeper Castro.

Solo St Juste

Maar Larsson is deze middag niet de enige die een mooie snoeiharde goal kan scoren. In de 77ste minuut zet verdediger Jermain St Juste het op een lopen. De verdediger pakt de bal op zijn eigen helft op, en steekt daarna bijna het volledige veld over tot aan het 16-metergebied van Heracles waarna hij het zelf afmaakt en de 3-1 scoort.

Door de winst pakt Heerenveen op doelsaldo opnieuw de derde plaats af van PSV, die zaterdag met wat mazzel nog net met 1-0 wist te winnen van Sparta Rotterdam, en daardoor voor een dag op de derde plaats stond. Volgende week moet Heerenveen uit tegen Feyenoord dat op dit moment op de eerste plaats staat in de Eredivisie. Aankomende donderdag moet de ploeg van Streppel eerst nog naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven in de KNVB Beker.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)