Diederik Samsom wil premier worden

23 okt 2016 - 12:22
Diederik Samsom - Foto: ANP

Oud-Leeuwarder Diederik Samsom wil premier worden als zijn partij, de PvdA, de grootste wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. "Als we de grootste worden, wil ik wel premier worden. Je wilt als politicus meesturen aan de toekomst van het land en dan wil je op de plek zitten waar dat het beste kan. Er zijn plekken waar je heel veel kunt bereiken en het Torentje is er daar een van", zei Samsom (45) zondag in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Kandidaat-lijsttrekkers

Samsom was de afgelopen vier jaar partijleider van de PvdA. Wie bij de komende verkiezingen in maart de lijst met PvdA-kandidaten aanvoert, wordt 9 december bekendgemaakt. Samsom, Jacques Monasch uit Sneek en vicepremier Lodewijk Asscher zijn kandidaat. Ook Gerard Bosman uit Ridderkerk en Pelle Oosting uit Deventer mengen zich in de strijd.

Debatten

De komenden tijd gaan de kandidaten met elkaar in debat tijdens bijeenkomsten in Den Haag, Tilburg, Groningen en Amsterdam. PvdA-leden kunnen tussen 24 november en 8 december hun stem uitbrengen op een kandidaat. 

Trefwoorden: 
Diederik Samsom PvdA
(Advertentie)
(Advertentie)