Hysterisch lachen om sekstips van een homo

22 okt 2016 - 16:08

De theatervoorstelling 'Sekstips. Wat je van nichten leren kan' van Theun Plantinga is vrijdagavond in première gegaan in Feanwâlden. In het uitverkochte Dûke Lûk zagen 120 mensen de muzikale komedie waarin een homoseksuele man (Thenun Plantinga) en een heteroseksuele vrouw (Julia Berendse) elkaar ontmoeten. Zij heeft kinderen en haar relatie zit niet helemaal lekker. Hij heeft veel wisselende contacten en geeft haar tips. Hoe kun je een relatie spannend maken?

Voor Plantinga, die zelf in Feanwâlden opgroeide en al jarenlang actief is in de theaterwereld, was het vrijdag vooral een spannende avond. "Het was wel even slikken toen ik het theater binnen kwam en dacht: wat doe ik mezelf aan? Dat heb je normaal als theatermaker ook wel, maar dit is voor eigen publiek. Je komt binnen en je denkt: ik ken al die koppen."

Het is een interactieve voorstelling. Mensen zitten niet op een rijtje op een tribune, maar aan tafeltjes in de ruimte en krijgen hapjes en drankjes en mogen vooral niet schuchter zijn. Plantinga is duidelijk over de inhoud van het stuk: "Het is een voorstelling over seks. We nemen geen blad voor de mond, alles wordt besproken: dirty talk, alle handenarbeid, blowjobs, alles komt aan de beurt." Maar het zijn niet alleen maar foute grappen over seks. Volgens Plantinga worden ook serieuze zaken besproken, zoals homovervolging. 

De voorstelling is onder andere nog te zien in Lemmer, Sneek en Wommels. Daarna wordt het stuk in de rest van Nederland gespeeld.

Trefwoorden: 
Teun Plantinga theater
(Advertentie)
(Advertentie)