Gewest Fryslân verwacht overeenstemming schaatsers en KNSB

22 okt 2016 - 15:58
Reedriden - Foto: ANP

Schaatsbond KNSB, de gewesten en de topschaatsers zullen het zaterdag wel eens worden over een goede verdeling van het geld van de KNSB. Dat is de verwachting van waarnemend voorzitter Johannes de Vries van het Gewest Friesland. De Vries zit ook in de ledenraad van de KNSB, die aanstaande donderdag weer bij elkaar komt om over het geschil tussen de partijen te praten.

Een collectieve staking waar schaatser Sven Kramer het over had in zijn column vrijdag in De Telegraaf, moet absoluut voorkomen worden, zo zegt De Vries.

Sven Kramer maakt zich boos over de KNSB-bestuurders, die de sport besturen via statuten, regelementen en stemverhoudingen. De bestuurders hebben te weinig contact met de schaatsers zelf, vindt Kramer. Ook schaatscoach Jillert Anema heeft kritiek op de werkwijze van de KNSB.

De KNSB moest de afgelopen jaren 4,5 miljoen bezuinigen. Dat werd gedaan door personeel te ontslaan. Maar ook werd er flink gesneden in de budgetten voor de premies voor topschaatsers, de talentontwikkeling in de gewesten en de dienstverlening aan de teams.

(Advertentie)
(Advertentie)