Geen nieuw onderzoek naar moord Michael de Vrieze

21 okt 2016 - 11:22

Er komt geen nieuw onderzoek naar de moord op Michael de Vrieze uit Burum. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden vrijdag besloten. De advocaat van de verdachte had gevraagd om een nieuw onderzoeksteam voordat het hoger beroep behandeld wordt. Volgens de advocaat rammelt de zaak aan alle kanten. Het zou volgens hem goed zijn als een nieuw team met open vizier naar de zaak zou kunnen kijken. Het Openbaar Ministerie is het hier niet mee eens en ook het hof gaat niet mee in het verzoek.

Vermissing

Michael de Vrieze verdween in 2010. Er wordt gedacht dat zijn huisgenoot hem om het leven heeft gebracht. Er is bloed van De Vrieze gevonden in het huis waar de mannen wonen. Het lichaam van de Burumer is echter nooit gevonden. Toch is de verdachte eerder veroordeeld voor moord. Hij kreeg 12 jaar celstraf. 

Het hof vindt dat er genoeg aanvullend onderzoek is gedaan. Ondere anderen door het NFI. Op basis van het laatste onderzoek is de verdachte al op vrije voeten gesteld.

Turkije

Op dit moment is de verdachte in Turkeije waar hij een tijd heeft vastgezeten in de cel. Hij is Nederland uitgezet door de IND en mag het land niet in. Toch wil de man voor de behandeling van het hoger beroep graag in Nederland zijn. Het Openbaar Ministerie moet dat van de rechter ook regelen.

Wanneer het hoger beroep wordt behandeld, moet nog worden vastgesteld.

Trefwoorden: 
Michael de Vrieze justitie
(Advertentie)
(Advertentie)