Sven: “Wij moeten de laatsten zijn die inleveren”

21 okt 2016 - 11:45

Het conflict tussen schaatsbond KNSB en haar toprijders heeft nog altijd geen oplossing. De bond moet 1,7 miljoen euro bezuinigen en wil onder andere de premiepot voor toprijders verlagen van 1,1 miljoen naar 760.000 euro.

“Ik vind dat wij als schaatsers altijd leveren. Bij de Olympische Spelen hebben wij 23 medailles binnen gehaald. Ik vind dan ook dat wij de laatsten zijn die zouden moeten inleveren” aldus Sven Kramer.

Conflict

Het conflikt tussen schaatsers en KNSB loopt al manaden. Ze zijn inmiddels wel nader tot elkaar gekomen, maar nog niet voldoende, vindt Kramer. Zaterdag wordt er verder gepraat. Mochten beide partijen er dan weer niet uitkomen, dan gaan de Nederlandse schaatsers mogelijk over tot actie, bijvoorbeeld door een boycot van de eerste wedstrijd in de wereldbeker in China. Volgens Kramer willen de schaatsers er graag uitkomen met de bond. "Maar daar lijkt het momenteel niet op."

Vrijdag in Fryslân Hjoed meer over het komende schaatsseizoen. Te gast zijn dan ondermeer Jillert Anema en Rintje Ritsma.

(Advertentie)
(Advertentie)