Kinderen mogen scherven laten onderzoeken in keramiekmuseum

20 okt 2016 - 23:05

Kinderen kunnen deze dagen scherven meenemen naar keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Die kunnen ze door experts laten nakijken. Ze krijgen dan te horen hoe oud de scherven zijn en waar ze vandaan komen.

Schervenexpert Karin Gaillard is enthousiast over de kinderen die trots zijn op hun scherven. "Kijk maar eens naar de kinderen, hoe ze hier stralen met de scherven die ze hebben gevonden. En het verhaal hoe ze daaraan zijn gekomen. Dat ze het hebben opgegraven of dat ze een pannetje lekker kapot hebben gegooid. Dus scherven brengen geluk."

In het museum is ook een uitstalling over scherven. Ze zijn verzameld door 3100 leerlingen van christelijke scholen in Leeuwarden en omgeving. Het gaat om kinderen van achttien scholen. Het christelijk onderwijs bestaat 150 jaar en ze wilden wat speciaals doen met de leerlingen. Ze hebben met z'n allen duizenden scherven verzameld en het museum heeft daar mooie creaties van gemaakt. Het eindresultaat is tot en met 13 november te zien in het museum.

(Advertentie)
(Advertentie)