Tbs met dwangverpleging geëist tegen hamerzwaaier Noordwolde

20 okt 2016 - 20:01
Justysje - Foto: Omrop Fryslân

Tegen een 27-jarige man uit Noordwolde is tbs met dwangverpleging geëist. De man sloeg op 6 juni vorig jaar een aantal mannen met een hamer. Hij zat op dat moment in een psychose. Hij wordt door de officier van justitie beschuldigd van poging tot doodslag, ernstige mishandeling en bedreiging.

De verdachte nodigde twee vrienden bij hem thuis uit voor een biertje. De gasten werden in de woning geconfronteerd met zwart plastic op de vloer. De verdachte had tape klaargelegd en had een hamer in de hand. De vrienden moesten op het knielen op het plastic.

Geen grap

Eerst dachten de vrienden dat het een grap was. Toen de verdachte met de hamer zwaaide, wisten ze dat hij het meende. Eén van de vrienden rende de woning uit om hulp te halen, maar raakte gewond toen hij de deur hard tegen zijn neus kreeg.

Ernstig hoofdletsel

Een buurtbewoner die de woning inging om hulp te bieden, kreeg klappen met de hamer. Ook werd de man geschopt door de verdachte. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op. Ook andere buurtbewoners werden met de dood bedreigd en een man werd met een hamer op de neus geslagen.

Levenslange behandeling

De officier vindt dat de verdachte levenslang moet worden behandeld. Daarnaast is er een schadevergoeding van ruim 10.000 euro voor de slachtoffer geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

(Advertentie)
(Advertentie)