Caravaneigenaren spannen rechtszaak aan tegen plan Nobel

19 okt 2016 - 13:09

Achttien caravaneigenaren op caravanpark Ambousen in Hollum op Ameland spannen een rechtszaak aan. Ze hopen dat ze het plan van eigenaar Theo Nobel van tafel kunnen krijgen. Nobel wil graag luxe chalets bouwen op Ambousen en daarom moeten alle stacaravans weg.

Als het niet lukt om het plan van tafel te krijgen, hopen de caravaneigenaren meer tijd te krijgen om een nieuwe plek te vinden. Op 31 december moeten alle caravans weg zijn. De rechtszaak dient op 7 november.

Alternatief

Ook willen de caravaneigenaren proberen de gemeente zo ver te krijgen dat ze toch meehelpen met het vinden van een alternatief op het eiland. Veel caravaneigenaren wille per se op Ameland blijven. In augustus heeft de gemeente gezegd dat ze definitief geen alternatieven zien voor de stacaravans. Volgens wethouder Will Bakema heeft de gemeente er alles aan gedaan om alternatieve plekken te vinden, maar is dat niet gelukt. De achttien caravaneigenaren zijn het daar niet mee eens.

Pijn in het hart

Deze zomer zijn al meer dan de helft van de stacaravans op de campings Boomhiemke en Ambousen op Ameland weggehaald. Alle andere caravaneigenaren hebben tot 31 december om weg te gaan. Doen de eigenaren dat niet, dan krijgen ze een boete van 500 euro voor elke dag dat ze er te lang staan. Sommige eigenaren staan al tientallen jaren op de campings. Ze verlaten Ameland met pijn in het hart. Ambousen-eigenaren Diana en Theo Nobel presenteren over een maand de plannen voor het nieuwe luxe chaletpark.

(Advertentie)
(Advertentie)