Film 'WAD, leven op de grens van water en land' komt er

18 okt 2016 - 18:21

De film ‘WAD, leven op de grens van water en land’ van filmmaker Ruben Smit komt er definitief. Die stelling durft Smit nu wel aan. Nog niet al het geld is binnen, maar Smit is vol vertrouwen dat dat wel goed komt. “Je moet altijd voorzichtig zijn en er lopen ook nog wel aanvragen. Maar ik ben positief en durf de stelling nu wel aan", zegt Smit.

De maker van 'De Nieuwe Wildernis' weet niet precies hoeveel de productie in totaal kost. "De Nieuwe Wildernis kostte 1,5 miljoen. Dat is best veel voor een natuurfilm. Maar dit is duurder."

"Het is logistiek veel ingewikkelder om er te komen en te filmen", aldus Smit.

Positieve reacties

Maandag publiceerde hij voor het eerst een ‘teaser’ van de film. En daar kreeg hij honderden reacties op. Hij was erg ingenomen met de commentaren. "Mensen zeiden dat ze er stil van waren. Een supermooi compliment." Want dat is wat Smit wil bereiken. Dat mensen stil worden en ondervinden hoe het op het Wad is. "Je hoort het ruisen van de wind, van het zand en de kakafonie van de vogels."

Film moet klaar zijn in 2018

De beelden zijn maar een fractie van hij wil laten zien. Voor het educatieproject voor kinderen heeft hij zowat de helft van de beelden gefilmd. Voor de televisieproductie en de film minder dan de helft. In 2018 moet de film klaar zijn. Smit verwacht de komende maanden veel op het Wad te zijn. “"Hoe ruiger de omstandigheden, hoe meer wij er zullen zijn. We zoeken uiteraard de randen op. Leven en dood. Het hoort er allemaal bij."

Trefwoorden: 
Ruben Smit Wad
(Advertentie)
(Advertentie)