Anni Friesinger leeft met bestolen Renate mee

18 okt 2016 - 15:20

"Het is vreselijk wat er is gebeurd, dat mensen in jouw huis inbreken en in jouw privacy snuffelen," zegt oud-schaatsster Anni Friesinger als reactie op de diefstal bij generatiegenoot Renate Groenewold. Die is zaterdagnacht bestolen van al haar gouden medailles.

De dieven hebben het hele huis in Assen overhoop gehaald en alles van goud meegenomen, ook de gouden speld van de KNVB en sieraden. Op zolder vonden ze dozen met de medailles die ze van de linten hebben geknipt. De zilveren en bronzen medailles zijn niet meegenomen.

Asociaal

"Het is asociaal dat anderen iets meenemen waar je zo hard voor hebt gewerkt en wat voor jou een speciaal moment is geweest" zegt Anni Friesinger. "Maar die momenten zijn in je hart opgesloten. Dat anderen in jouw spullen graven vind ik het ergste." 

Anni en haar man en oud-schaatser Ids Postma hebben in totaal ook tientallen medailles gewonnen. "Ze hangen nergens, maar liggen op verschillende plekken. Sommige medailles liggen in een museum en andere heb ik weggegeven aan mensen die veel voor me hebben betekend." Dat verdelen heeft Anni echter niet bewust gedaan om het moeilijker voor dieven te maken.

(Advertentie)
(Advertentie)