Keunstwurk wil 65-plussers meer bij cultuur betrekken

18 okt 2016 - 10:21

Met het project 'Tiid foar talint' moeten meer 65-plussers in Achtkarspelen en Smallingerland meedoen aan kunst en cultuur. In het project van Keunstwurk rijdt vanaf november een groep kunstenaars met een speciale Tiid-foar-talint-bus langs de dorpen.

De doelgroep wordt uitgenodigd om in eigen omgeving en taal te vertellen wat hun wensen zijn. Dat moet leiden tot een uitdagend en aansprekend cultuuraanbod voor deze groep. Keunstwurk wil inspelen op de vergrijzing, maar ook bijdragen aan het 'gezond ouder worden' van 65-plussers.

Waardevol

Mogelijk moet het aanbod wat anders, bijvoorbeeld meer overdag dan 's avonds. Ook is het belangrijk om ruimte te bieden voor sociaal contact. Dat kan voor sommige mensen net zo belangrijk zijn als de activiteit zelf. Het gaat om alle categorieën 65-plussers die nog thuis wonen. Ook mensen die kwetsbaar zijn of beginnen te dementeren. Ook voor die groep kan bijvoorbeeld het meedoen aan muziek heel belangrijk en waardevol zijn.

Voor het project is ruim een ton beschikbaar van de provinvcie en het fonds voor cultuurparticipatie. Ook de betrokken gemeenten hebben een financiële bijdrage toegezegd.

(Advertentie)
(Advertentie)