Jong Heerenveen wint van SC Cambuur in slotsecondes

17 okt 2016 - 20:44

Jong Heerenveen heeft dinsdagavond de Friese derby tegen Jong Cambuur gewonnen. In Leeuwarden werd het 0-2 voor de Feansters. De doelpunten vielen in de laatste minuten van de wedstrijd. Eerst Caner Cavlan in de 90ste minuut een penalty, nadat Cambuurspeler Omar El Baad Michel Vlap in het strafschopgebied onderuit had gehaald. Drie minuten in blessuretijd maakt Luciano Slagveer de 0-2.

In Poule A bij de Beloften blijft Heerenveen door de overwinning koploper met 12 punten uit 5 duels. Cambuur heeft 1 punt uit 4 wedstrijden en staat in de onderste regionen. Bij het duel Jong Cambuur - Jong Heerenveen waren zo'n ruim drieduizend toeschouwers.

Ongelukkige val

El Baad van Cambuur zei in reactie tegen Omrop Fryslân dat het geen echte penalty was. "Hij krijgt de bal en ik ren achter hem aan. Ik haal hem in en krijgt op dat moment een soort elleboogklap in m'n gezicht. Ik val op de grond en in mijn val struikelt hij over me heen", zei El Baad. Het was meer een ongelukkige val dan een echte penalty. Hij vindt het teleurstellend dat de scheidsrechter voor de penalty koos.

Ontstoken voet

Michel Vlap van Jong Heerenveen vindt de penalty wel terecht: "Ik kom erdoorheen, ik neem hem aan en hij valt op de grond. Hij steekt zijn voet uit en ik val over zijn voet. Dan denk ik dat het een penalty is."

(Advertentie)
(Advertentie)