Eddy Terstal in jury 48 Hours Film Project Leeuwarden

17 okt 2016 - 18:38

Filmmakers die dit jaar meedoen aan de filmwedstrijd 48 Hour Film Project Leeuwarden kunnen hun films laten beoordelen door grote namen uit de filmwereld. De organisatie van de wedstrijd maakte maandag bekend dat regisseur en Gouden Kalf-winnaar Eddy Terstal, editor Job ter Brug en cameraman Edwin Donders in de jury zitten.

De drie juryleden hebben meegewerkt aan grote films zoals Simon, Borgman en Hoe duur was de Suiker, en aan series zoals Rozengeur en Vodka Lime. De organisatie van de wedstrijd is erg blij met de juryleden.

De deelnemers van de competitie moeten in 48 uren een film maken die aan vastgestelde regels voldoet. De groepen krijgen verschillende genres, bepaalde teksten moeten gezegd worden, bepaalde personages moeten in de film voorkomen en bepaalde rekwisieten moeten te zien zijn.

Vorige edities van de Leeuwarder versie van 48 Hour Film Project hebben al een paar successen opgeleverd. Zo zijn meerdere Leeuwarder films vertoond op het beroemde filmfestival in het Franse Cannes. De competitie in Leeuwarden wordt gehouden in verband met het Noordelijk Filmfestival, van 9 tot 13 november aanstaande. Veel andere steden hebben ook een 48 Hour Film Project.

(Advertentie)
(Advertentie)