Extra service moet bemande tankstations redden

17 okt 2016 - 16:56

Bemande tankstations in Fryslân krijgen het steeds moeilijker door de opkomst van tankstations zonder personeel. De brandstof bij benzinepompen met personeel wordt steeds duurder in vergelijking met die zonder. Dus tanken steeds minder mensen bij een pomp met iemand achter de kassa.

Daarom moeten bemande tankstations meer gaan bieden. Klanten kunnen er bijvoorbeeld naar de wasstraat, een aanhangwagen huren of ze kunnen kiezen uit veel verschillende producten in de tankshop.

Siemen Veenstra heeft een bemand benzinestation in Buitenpost. Hij runt ook nog een tankshop waar veel meer producten te koop zijn als snoep en koffie. Veenstra heeft er bovendien een autowasstraat bij en hij verhuurt aanhangwagens. "Binnenkort komen we met een puntensysteem. Klanten kunnen sparen voor producten uit de shop of misschien voor een gratis wasbeurt." Veenstra is genoodzaakt meer service te bieden, anders kan hij het hoofd niet boven water houden. "Ik zeg niet dat het mij niet zal overkomen, maar ik zal er alles aan doen om mijn tankstation bemand te houden."

In Nederland zijn in totaal 4198 tankstations, waarvan 1400 onbemand.

(Advertentie)
(Advertentie)