Pontjesroute De 8 van Grou in de Washington Post

17 okt 2016 - 14:41

Grou en omgeving kunnen volgend jaar veel nieuwe toeristen uit Amerika verwachten. De pontjesroute De 8 van Grou stond zondag namelijk in de reisbijlage van de Washington Post. De Amerikaanse journaliste Diane Daniel fietste afgelopen zomer de pontjesroute en schreef voor de Washington Post een uitgebreid artikel over de pontjes en andere bezienswaardigheden op de route.

Anke Zijlstra van Stichting Grou Actief is enthousiast over het artikel in de Washington Post. "Prachtig mooi, wat wil je nog meer? Hartstikke leuk!"

Meer bezoekers

Ze verwacht dat door de aandacht in de Washington Post volgend jaar meer Amerikanen naar Fryslân zullen komen. Naar verwachting zullen andere kranten in Amerika het artikel van journaliste Daniel overnemen, en dat betekent nog meer publiciteit voor pontjesroute De 8 van Grou.

Engelse reisinformatie

De Stichting Grou Actief wil binnenkort de reisgids over De 8 van Grou vertalen naar andere talen. Nu is er alleen informatie over de pontjes en bezienswaardigheden in het gebied in het Nederlands beschikbaar. Daar moet verandering in komen, vindt Zijlstra. "Wij willen de informatie graag in het Engels aanbieden, en misschien ook in andere talen. Ook met het oog op Leeuwarden Culturele Hoofdstad, als er nog meer toeristen naar Fryslân komen."

(Advertentie)
(Advertentie)