Rob Maas: "Ontslag komt te snel"

17 okt 2016 - 14:28

Het ontslag als trainer bij SC Cambuur kwam voor Rob Maas redelijk onverwacht. Dat zegt Maas maandag in reactie op zijn ontslag. De trainer werd zaterdagochtend na vier maanden aan de kant gezet als hoofdcoach bij Cambuur. Toch weet ook Maas dat als een team niet goed presteert, de trainerspositie in het geding komt. "Ik zit al wat langer in de voetballerij. Dan weet je dat als de resultaten uitblijven, er iets zou kunnen gaan gebeuren", zegt Maas.

Te gauw

De teleurstellende resultaten zijn inderdaad de reden voor het ontslag van de Brabander, gaf het Cambuurbestuur zaterdag aan. Maas is het ermee eens dat de plaats van de club op de ranglijst onder de maat is. De Leeuwarders staan 14e in de Jupiler League met 11 punten uit tien wedstrijden.

Aan de andere kant komt het ontslag naar zijn mening te snel. De doelstelling die aan het begin van het seizoen is uitgesproken, een plaats bij de eerste drie ploegen in de Jupiler League, kan namelijk nog gewoon worden gehaald. Ook vindt Maas het aanvallende spel van zijn spelers goed. Wat dat betreft vindt hij dat hij te vroeg is ontslagen. "Het is erg zuur dat men na tien wedstrijden al afscheid van je neemt. Dat is meer op basis van emotie dan op basis van analyse."

Het Cambuurbestuur zag op termijn in Maas niet de juiste trainer om verbetering te krijgen in de resultaten. Maas is het daar niet mee eens. Hij zelf zag wel ruimte voor verbetering.  "Absoluut. De enige verbetering die wij nog toe moesten passen is het benutten van kansen. Dat is denk ik het enige medicijn", zegt een teleurgestelde Maas.

Pijn

De trainer kan nog niet goed geloven wat er in de afgelopen dagen allemaal is gebeurd. "Het is allemaal nog onwerkelijk. Vandaag staan de jongens op het veld en nu begint het langzaam te bezinken. Je wilt als trainer heel graag werken met die jongens en de groep en dat is nu niet meer. Dit doet pijn en dat gaat nog erger worden", besluit Maas.

Trefwoorden: 
SC Cambuur Rob Maas voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)