Heerenveen wint noordelijke derby tegen FC Groningen met 3-0

SC Heerenveen heeft de noordelijke derby tegen FC Groningen zaterdagavond vrij gemakkelijk met 3-0. De Friezen kwamen al in de zevende minuut op voorsprong door een goal van Zeneli. Heerenveen had in de eerste helft het beste van het spel, maar slaagde er niet in de voorsprong uit te bouwen. In de 36e minuut moest Groningen met 10 man verder, omdat Jason Davidson rood kreeg voor een overtreding op Zeneli.
In de tweede helft zette Groningen wel aan, maar het was Sam Larsson die in de 73e minuut scoorde. In de 82e minuut bepaalde Reza Goochannejhad de einstand op 3-0.
FC Groningen moest in het laatste kwartier met negen man verder, omdat Memisevic zijn tweede gele kaart kreeg. SC Heerenveen staat nu samen met PSV op de tweede plaats, beide ploegen hebben 18 punten uit negen wedstrijden.