Herfstvakantie? Tien activiteitentips voor de vakantie

14 okt 2016 - 18:24

De herfstvakantie is weer begonnen in Fryslân. Een week lang hebben veel Friezen vrij en dus is het tijd om op pad te gaan. Maar wat is er eigenlijk te doen in de provincie? Omrop Fryslân zet een aantal leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje.

Mearkes Festival
Voorlgelezen sprookjes, levende standbeelden, een lichtjesfeest en gekostumeerd boekenbal. Het centrum van Burgum wordt vrijdag en zaterdag omgetoverd in sprookjessferen. Laat je betoveren in Burgum dit weekend. 

Waar: Burgum
Wanneer: vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober
Meer info 

Cinekid
Gezellig met de kinderen naar de film? Slecht weer buiten? In het filmhuis in Leeuwarden wordt in de vakantie het Cinekid festival georganiseerd: een week lang worden kinder- en jeugdfilms vertoond en zijn er workshops voor kinderen.

Waar: Slieker Film, Ljouwert
Wanneer: 15 - 23 oktober
Meer info 

Elvisdienst
Meezingen met de hits van Elvis Presley? Komende zondag kan dat naar hartelust. In de kerk van Lioessens wordt namelijk een Elvisdienst gehouden.

Waar: Hervormde kerk Lioessens
Wanneer: zondag 16 oktober, 16:00 uur
Meer info

Herfstwandeling bij volle maand
Zondag is het volle maan. Onder begeleiding kan in nationaal park De Alde Feanen de maan tegemoet gelopen worden. Zin in een herfstwandeling in een van de grootste laagveenmoerassen van West-Europa? Vergeet de laarzen en warme kleren niet!

Waar: Nationaal Park De Alde Feanen, Earnewâld
Wanneer: zondag 16 oktober, 18:00-20:00 uur
Meer info

Gaasterlandse natuurweek
In Rijs en omstreken worden vanaf zondag verschillende activiteiten georganiseerd in het teken van de natuurweek: een groene markt, een paddestoelen-excursie en verschillende kinderactiviteiten.

Waar: Gaasterlân
Wanneer: 16-22 oktober
Meer info 

Strontrace
De Strontrace, Beurtveer en Visserijdagen staan komende week op de planning in Workum. De start is op maandag en rondom het maritieme programma zijn er ook veel activiteiten in de stad: een herfstmarkt, live muziek en een visafslag met Doede Bleeker.

Waar: Workum
Wanneer: 17 oktober
Meer info

Steppen langs de Waddenkust
Voor jongeren is er deze week ook van alles te doen. Dinsdag is er bijvoorbeeld een jeugdexcursie steppen langs de Waddenkust. Naast het steppen met de deelnemers midden in de natuur, het dak van een echte bunker op.

Waar: Kweldercentrum Hallum
Wanneer: dinsdag 18 oktober, van 14:00-16:00 uur
Meer info

Oktoberfest
Het is de tijd van de Oktoberfeesten, oftewel Oktoberfest in het Duits. Het traditionele Münchner feest wordt steeds populairder in Fryslân, en komende week zijn er in Leeuwarden en Stiens Friese varianten van het Duitse feest te beleven. Jetzt geht's los!

Waar: Leeuwarden, Stiens
Wanneer: Zaterdag 22 oktober. Leeuwarden 17:00 uur, Stiens 20:00 uur.
Meer info Ljouwert, Stiens

Spooktocht
In Eastermar kan volgende week volop gegriezeld worden. Er wordt een spannende spooktocht georganiseerd in het duister. Deze avond kom je spoken, heksen en andere griezels tegen. Ook is er een spookhuis in het dorp.

Waar: Eastermar
Wanneer: vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober
Meer info 

Alma Tadema
Voor kunstliefhebbers is er ook van alles te zien. In het Fries Museum zijn op dit moment de wereldberoemde schilderijen van Lourens Alma Tadema te bewonderen, de schilder uit Dronrijp. Het is de grootste tentoonstelling in de geschiedenis van het museum.

Waar: Leeuwarden
Wanneer: elke dag
Meer info 

Trefwoorden: 
herfstvakantie
(Advertentie)
(Advertentie)