Exclusieve rondleiding bij verbouwd Thialf

14 okt 2016 - 15:33

De nieuwbouw van Thialf in Heerenveen is klaar. Bouwer Ballast Nedam overhandigde vrijdagmiddag de sleutel aan de directie van Thialf. De nieuwbouw van het ijsstadion kostte in totaal 50 miljoen euro. De bouwer is binnen het budget gebleven. Omrop Fryslân mocht vrijdag als eerste in het complex binnenkijken.

Op 5 november organiseert Thialf een open dag. Dan kan er ook worden geschaatst. De officiële opening van Thialf zal eind januari 2017 zijn.

Topschaatsers

In de ijshal domineren de kleuren blauw en wit. De topschaatsers hebben invloed gehad op de inrichting van de ijshal. Daarom komt er een aparte afdeling met sporthal, kleedkamers, douches en ruimten voor fysiotherapie en komt er in de tunnel naar het middenterrein een wc. Hoewel Thialf een extra tweede ring heeft gekregen, blijft het aantal zitplaatsen gelijk: 12.000 stuks.

Feestje

"Thialf is van heel veel mensen" zei directeur Willem Jan van Elsacker. "En met al die mensen die betrokken waren bij de verbouwing vieren we vandaag een feestje." Hij is blij met het resultaat.

Trefwoorden: 
Thialf Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)