2,5 jaar celstraf voor seksuele exploitatie meisje (15)

13 okt 2016 - 22:57
It paleis fan justysje yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Twee Bulgaren van 37 en 32 jaar zijn in hoger beroep veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor de seksuele exploitatie van een Bulgaars meisje van 15 jaar. Dat deden ze in Leeuwarden. Eerder kregen de beide mannen twee jaar cel.

Het duo nam het meisje mee uit Bulgarije, met het plan om haar in Leeuwarden als prostituee te laten werken. Ze gaven haar moeder geld en lieten haar, terwijl zij niet kon lezen, een contract tekenen, zonder dat zij wist wat erin stond.

Het Openbaar Ministerie had geen goed woord over voor het handelen van de Bulgaren. Ze hebben op een erg geniepige manier het meisje uit haar situatie in Bulgarije gehaald om haar in Nederland uit te buiten.

De verdachten zijn met het meisje via België naar Nederland gereden. In België is haar in een seksclub voorgedaan hoe ze seks moest hebben met klanten. Het meisje was volledig afhankelijk van de verdachten. Ze sprak geen woord Nederlands en was niet bekend met de omstandigheden in ons land. De verdachten hadden haar identiteitspapieren ook afgenomen.

De advocaat-generaal in het hoger beroep vindt dat een hogere straf passend is dan de twee jaar die de rechtbank heeft opgelegd. Het gaat om mensenhandel met een meisje dat nog maar 15 jaar oud is. Ze is lichamelijk en geestelijk beschadigd. De mannen hebben het meisje gebruikt om geld te verdienen. Van een straf in zo'n geval moet een duidelijk signaal iutgaan naar de maatschappij en naar diegenen die zich schuldig maken aan mensenhandel, vindt de advocaat-generaal.

(Advertentie)
(Advertentie)