SC Leovardia: Stel onderhoud kunstgrasvelden uit

13 okt 2016 - 14:53
Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Het is niet handig dat BV Sport in Leeuwarden gewoon doorgaat met het onderhoud aan de kunstgrasvelden. Bij het onderhoud worden de rubberen korrels op het veld met borstels omhoog gehaald. Dat zorgt voor onrust bij de voetballers en de ouders van de voetballers. Dat vindt het bestuur van voetbalclub Leovardia in Leeuwarden.

BV Sport zou het onderhoud beter een paar weken kunnen uitstellen. Dan is er mogelijk meer duidelijk over de gevaren van kunstgras, zegt de club

Jammer

BV Sport is het hier niet mee eens. Het is gebruikelijk om de velden een keer in de twee weken te onderhouden. Dat kan niet worden uitgesteld, omdat de velden anders te vies worden en niet goed bespeelbaar meer zijn. BV Sport vindt het jammer Leovardia niet eerst geïnformeerd heeft over de noodzaak van het onderhoud.

Overleg

Donderdagavond is er een overleg tussen alle sportclubs met kunstgrasvelden en BV Sport. Dan wordt er gesproken over de onrust die vorige week woensdag ontstond over de velden, na een uitzending van Zembla. Specialisten zeiden dat er tot nu toe te weinig onderzoek is gedaan naar het gevaar van de rubberen korrels die over de kunstgrasvelden worden gestrooid. Die korrels worden gemaakt van oude autobanden en zouden mogelijk kankerverwekkend zijn.

(Advertentie)
(Advertentie)