Irritatie vanwege parkerende studenten in Bilgaard

13 okt 2016 - 12:18

Door een tekort aan parkeerruimte bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden lopen de gemoederen bij buurtbewoners hoog op. Vele studenten parkeren hun auto in de wijk Bilgaard. Dat zorgt daar voor veel overlast. Zo kunnen bewoners hun eigen auto niet kwijt en is het voor de WMO-taxi soms moeilijk om mensen van huis te halen. Maatregelen van de gemeente om de overlast tegen te gaan, leveren tot dusver niets op.

Lek gestoken

Afgelopen dinsdag liep het uit de hand. Van twee auto's van studenten werden de banden lek gestoken. Ook werden ze bekogeld met waterballonnen. Volgens de studenten waren alle parkeerplaatsen rondom de school vol en moesten ze wel uitwijken naar de wijk.

De NHL Hogeschool is op de hoogte van de problemen. Ze vinden het erg jammer dat de buurtbewoners overlast ondervinden van de parkerende studenten. Momenteel zijn er door werkzaamheden minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Parkeer bij Stenden

Een woordvoerder van de Hogeschool zegt dat er bij de andere hogeschool, Stenden, veel parkeerruimte over is. Intern zal dat meegedeeld worden aan de studenten. Ook is het bestuur van de NHL in overleg met de gemeente om te zien hoe de parkeerproblemen structureel opgelost kunnen worden.

Trefwoorden: 
NHL Leeuwarden parkeren
(Advertentie)
(Advertentie)