Pilot MCL: veel meer verkeersslachtoffers in Fryslân

13 okt 2016 - 11:32

Er zijn veel meer verkeersslachtoffers in Fryslân dan de provincie gedacht had. Een pilot van het MCL, met registratie van slachtoffers van ongelukken, wijst uit dat er 850 meer waren in het verzorgingsgebied van het Leeuwarder ziekenhuis dan bekend bij de politie. Een jaar lang heeft de spoedeisende hulp zoveel mogelijk bijgehouden waar, hoe en wanneer verkeersslachtoffers die binnen kwamen een ongeluk hadden. In totaal zijn er meer dan duizend mensen geregistreerd.

Geschrokken

Gedeputeerde Sietske Poepjes is erg geschrokken van de resultaten en wil graag dat ook andere ziekenhuizen in Fryslân een registratiesysteem opzetten. Met de gegevens kan dan de verkeersveiligheid verbeterd worden in de provincie.

Registratie

Het MCL gaat in ieder geval door met het registreren. Meldingen van plaatsen en oorzaken aan de provincie of gemeenten werden tot dusver niet gedaan, maar daar zal wel aan worden gewerkt. Het personeel van de spoedeisende hulp moest in het begin wel even wennen aan het extra werk. Maar in de loop van dit jaar is het nieuwe systeem behoorlijk ingesleten. De verwachting is dat de resultaten van de registratie in de toekomst hoger worden.

(Advertentie)
(Advertentie)