The Passion komt volgend jaar naar Leeuwarden

12 okt 2016 - 10:42

Leeuwarden is op 13 april 2017 het decor van de zevende editie van The Passion. De productie van de EO, KRO, NCRV en NPO wordt live op televisie uitgezonden. Het spektakel trekt elk jaar duizenden bezoekers en wordt op televisie en via social media door zo'n drie miljoen mensen bekeken.

Met The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld. Bij het spektakel sjouwen deelnemers een groot verlicht kruis door het centrum naar het hoofdpodium op het Wilhelminaplein. Bekende artiesten zingen passende bestaande Nederlandse liedjes.

"Leeuwarden heet The Passion van harte welkom!" zei burgemeester Ferd Crone woensdagmorgen. "We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein. Dit plein vormt een fantastische decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus."

CH 2018

Volgens de provincie past het binnenhalen van The Passion goed in de strategie om in de aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018 evenementen naar de stad te halen. De kosten bedragen 200.000 euro. De gemeente Leeuwarden en de provincie delen de kosten.

Het is de zevende keer dat The Passion wordt opgevoerd. Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort gastheer voor het evenement. 

Trots

"Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden" zei Taco Rijssemus van KRO-NCRV. 

De uitzending is op Witte Donderdag op 13 april 2017 om 20.30 uur op NPO 1. Kijkers kunnen ook online deelnemen aan de virtuele processie. Welke artiesten meedoen is nog niet bekend.

Trefwoorden: 
The Passion Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)