Open brief actiegroep aan besturen MCL en Nij Smellinghe

11 okt 2016 - 23:15
Foto: Veenstra Multimedia

Stichting Red de Sionsberg in Dokkum heeft een open brief geschreven aan de ziekenhuisbesturen van het MCL in Leeuwarden en Nij Smellinghe in Drachten. Aanleiding daarvoor is de alternatieve contractaanbieding voor ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum, waardoor de beide ziekenhuizen en zorgverzekeraar De Friesland over wordt onderhandeld.

MCL en Nij Smellinghe hebben, samen met ZuidOostZorg, Kwadrant Groep en GGZ Fryslân, een zorgtplan ingediend bij Friesland. Ook DC Klinieken en CCN hebben een zorgplan ingediend. Red de Sionsberg is hier niet blij mee.

"Agressieve overnamepoging"

In de open brief noemt Red de Sionsberg het zorgplan een "agressieve overnamepoging", die bedoeld is om DC Klinieken en CCN buiren pel te zetten. "Pas hersteld vertrouwen van patiënten en huisartsen wordt dan opnieuw geschokt! Goed lopende zorgpraktijk wordt onnodig in de waagschaal gesteld. Publieke instellingen als MCL en Nij Smellinghe mogen hun goede naam en het geld van premiebetalers daar niet aan besteden. Dit riekt naar misbruik van marktmacht en leidt tot geldverspilling", schrijft Red De Sionsberg.

De stichting basseert zich op de cijfers en opinies van huisdokters en specialisten, die begin vorige week openbaar gemaakt werd in het 'Witboek Sionsberg'.

(Advertentie)
(Advertentie)