Popicoon Kim Wilde is in Leeuwarden voor een concert

11 okt 2016 - 20:00

Kim Wilde is in Fryslân. Het Engelse popicoon uit de jaren 80 geeft een concert in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. Ze zal haar eigen hits uit de jaren '80 zingen, maar ook covers van anderen.

Wilde kijkt al tijden uit naar haar tour door Nederland. Ze vindt het Nederlandse publiek gewoon hartstikke leuk: "Oh yeah, we love the Dutchies! We've been looking forward to this tour for a long time", aldus de zangeres.

Tourmanager

Johan Koster uit Dokkum is de tourmananger van Kim Wilde voor haar concerten in Nederland. Maar wat doet hij dan precies? Koster doet onder andere de voorbereidingen op de concerten, het contact over de techniek in de zaal waar de concerten worden gehouden en de hospitality.

Capsones

Het werken met Kim Wilde is volgens de tourmanager niet moeilijk. Ze heeft geen capsones, vindt Koster: "Het is een ongelofelijke giechelkont.Het had absoluut een Wâldpyk kunnen zijn. Zeker weten!"

Blauwe M&M's

Gekke eisen stelt Wilde ook niet aan de plaatsen waar ze optreedt. Wel heeft ze een lijst van zaken die in de kleedkamer moeten staan op de concertlocatie. Dat hoort er volgens Koster gerwoon bij. "Ze is hartstikke normaal. Wat flesjes wijn, wat fris en 42 flesjes bier. En de blauwe M&M's. Die móéten er ook zijn. Het gaat niet om de blauwe M&M's zelf, maar zo weet ze dat haar lijst met wensen gelezen is", zegt Koster.

Het concert van dinsdagavond in Neushoorn is stijf uitverkocht.

(Advertentie)
(Advertentie)