Linda Terpstra van Fier Fryslân in Top-10 van Opzij

11 okt 2016 - 14:59
Fier Fryslân

Linda Terpstra, bestuurder van Fier Fryslân, staat in de top-10 van vrouwen met de meeste invloed in de categorie Goede doelen. Terpstra voelt zich vereerd met de benoeming. De verkiezing is georganiseerd door het maandblad Opzij.

Fier biedt opvang, behandeling en begeleiding aan slachtoffers van geweld. Voor projecten is Fier afhankelijk van fondsen en giften. Juist de projecten zijn goed voor het stimuleren van de talenten van cliënten en dat is goed voor het herstel.

Terpstra: "Mede dankzij alle partijen en particulieren die ons financieel ondersteunen, kunnen wij voor onze cliënten écht een verschil maken.Het is een prachtige erkenning van ons werk voor een doelgroep die met zeer complexe problematiek te maken heeft. Naast veilige opvang en gespecialiseerde behandeling en begeleiding kunnen wij dankzij alle giften en fondsen wat extra's bieden in het leven van getraumatiseerde en zeer beschadigde mensen"

Veilige Veste

Het gebouw de Veilige Veste in Leeuwarden is tot stand gekomen door financiële steun van een groot aantal sponsoren. De Veilige Veste vangt meiden en vrouwen op die op de vlucht zijn voor geweld. Fier wil hen een plek bieden waar ze niet meer bang hoeven te zijn en zich veilig voelen.Daarmee draagt het gebouw ook bij aan het herstel. In Rotterdam zijn plannen voor een tweede Veilige Veste. Ook daar wordt de verbinding gezocht met lokale investeerders die willen samenwerken aan bijzondere opvang.

Verkiezingen

De verkiezing van de vrouwen met de meeste invloed werd gisteravond gehouden in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De Opzij Top 100 bestaat uit 10 x 10 vrouwen in verschillende categorieën. José van Dijck, de eerste vrouwelijke president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, is verkozen tot invloedrijkste vrouw van 2016. Sigrid van Aken, direkteur van Goede Doelen Loterijen, is verkozen tot vrouw met de meeste invloed in de categorie Goede Doelen. De jury bestond uit voorzitter Sybilla Dekker (Talent naar de Top), Maria Henneman (Henneman Media Management), Bercan Günel (NGL International en Woman Capital), Laetitia Griffith (Raad van State en commissaris) en Irene de Bel (hoofdredacteur Opzij).

(Advertentie)
(Advertentie)