'Besiele troch Alma-Tadema' bij Tresoar

11 okt 2016 - 13:01
'Mozes gevonden!' fan Sir Lawrence Alma-Tadema

'Besiele troch Alma-Tadema', is een bijzondere expositie die op vrijdag 14 oktober bij Tresoar in Leeuwarden geopend wordt. 24 kunstenaars van FRIA, de Friese Vakvereniging voor Beeldend Kunstenaars, hebben zich laten inspireren door het werk van de Friese schilder Lawrence Alma-Tadema.

Er is een grote verscheidenheid aan disciplines te zien: schilderijen, tekeningen, etsen, fotografie, sieraden, textielkunst en objecten. De expositie duurt tot en met 5 februari 2017 bij Tresoar en de toegang is gratis.

Deelnemende kunstenaars zijn: Karin van Berne, Corina Blom, Doet Boersma, Wia Bouma, Hennie Broers, Janny Bruinsma, Ellen Cohen, Hennie Dijk-Stel, Gwendolyn van Essen, Connie Harkema, Giem Kwee, Paul Logister, Eveline van der Pas, Jan Pranger, Han Reeder, Margriet Reinalda, Irma Reimert, Wim Reimert, Gerhild van Rooij, Joke Stapensea, Froukje de Vos, Rein de Vries, Saskia Wagenvoort en Oesje Zegel.

Behalve de kunstwerken, worden ook een aantal originele tekeningen en knipwerken uit de collectie van Tresoar getoond. Het gaat om jeugdwerken van Alma-Tadema. Zijn geboorteakte is ook te zien.

Spesjaal foar de Kulturele Snein op 30 oktober is Tresoar fan 12.00-17.00 oere ekstra iepen. De útstalling is dan ek te besjen. Dielnimmende keunstners binne dy dei oanwêzich om útlis te jaan oer it eksposearre wurk.

(Advertentie)
(Advertentie)