Waddengebied en Wijlanden genomineerd mooiste natuurgebied

10 okt 2016 - 20:00

Het Waddengebied en De Friese Wijlanden maken kans op de titel 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. Dertien genomineerde natuurgebieden werden maandagavond door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven bekend gemaakt in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. De Friese Wijlanden is een samenwerking tussen park De Alde Feanen en de nationale landschappen Noardlike Fryske Wâlden en Mar en Klif.

De Friese natuurgebieden krijgen concurrentie van onder andere de Veluwe, het Carabische eiland Saba, de Drentse AA en de Oosterschelde.

Met de wedstrijd van staatssecretaris Martijn van Dam kan het natuurgebied een paar ton winnen om het gebied verder te ontwikkelen. 

Drents-Friese Wold niet genomineerd

Waar winnaars zijn, zijn er ook verliezers. De stuurgroep van Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek is verbaasd en teleurgesteld dat zij niet genomineerd zijn voor de publieksprijs 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. "Wij feliciteren natuurlijk de dertien genomineerde natuurgebieden en wensen hen een succesvolle campagne toe om de Nederlandse natuur over het voetlicht te brengen. We hadden graag deelgenomen", zei Henk van Hooft, voorzitter van de Stuurgroep van het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek.

Stemmen tot en met 31 oktober

Er kan tot maandag 31 oktober 1 uur 's middags worden gestemd. Die avond wordt de winnaar bekend gemaakt.

(Advertentie)
(Advertentie)