Hoe is het nu met Anouska Koster?

10 okt 2016 - 17:51

Wielrenster Anouska Koster uit De Westereen vloog zondag op het WK in Qatar zomaar de stekken in. Ze ging hard onderuit en was daarna erg in de war. Daardoor werd Koster landelijk nieuws, want is een land zoals Qatar niet te warm voor een WK? Het was bijna 35 graden in de hoofdstad Doha, waar de wedstrijd plaats vond. Hoe is het nu met Anouska? Omrop Fryslân sprak met haar.

Hoe gaat het nu met je?

Het gaat redelijk goed. Ik ben net weer op Schiphol geland. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurd is, en ik moet zeggen dat ik mentaal ook behoorlijk aangeslagen was. Ik dacht eerst niet aan mijn eigen pijn. Ik was me wel bewust van mijn schouder, maar had daar op dat moment weinig last van. Er zijn foto's gemaakt en daarop leek alles goed, maar het is zonde voor het team. Je doet er met zijn allen alles aan, en dan valt alles in één klap in duigen. Dat kwam wel even hard aan.

Dat komt harder aan dan het fysieke?

Ja, absoluut. Ik probeerde ook meteen weer op mijn fiets te stappen, maar dat ging natuurlijk voor geen meter. We moesten met vier fietsers finishen, en ik was de laatste. Ik had het echt wel even moeilijk. 

Klinkst wol wer okee.

Ja, ik ha my der aardich goed wer oerhinne sette kinnen. De jûns hat it team my hiel goed opfange kinnen. Dat wie hiel moai. Elkenien sei ek dat it net myn fout wie, dat se wol seagen dat ik der trochhinne siet. Dat is wol in fijn gefoel dat elkenien foar je klear stiet.

Heb je de beelden ook teruggekeken? 

Ik heb de beeldne bekeken en schrok daar wel van. Ik wist niet dat ik zo raar was gevallen. Ik stuur gewoon recht op de stekken af. Het gebeurde ook zo snel. Ik had niet echt in de gaten dat ik dat deed. En dat ik daar dan om mijn fiets sta te zwalken, dat was wel heel raar. Ik kan me herinneren dat ik dacht: 'Ik moet weer op die fiets'. Ik was een beetje in paniek, dat weet ik nog, maar ik was wel heel erg in de war.

Heb je veel reacties gekregen? 

Ja, ik heb enorm veel reacties gekregen. Niet normaal. Je beseft je pas na de tijd dat het live op televisie is. Veel mensen zeiden dat het leek alsof ik een black-out had en daarom de verkeerde kant uitstuurde. Ze leven met me mee en vinden het zonde dat het seizoen zo moet eindigen voor ons team. We hadden het zelf ook graag anders gezien.

(Advertentie)
(Advertentie)