Bekende opa's en oma's lezen voor over duurzaamheid

10 okt 2016 - 15:12

Op 150 basisscholen kwamen maandagmorgen bekende Friese opa's en oma's, maar ook burgemeesters en kamerleden langs om voor te lezen. Het verhaal "In bysûndere pake" van kinderboekenschrijfster Berber van der Geest is speciaal voor deze gelegenheid bewerkt en heeft als thema duurzaamheid. Het is maandag de Dag van de Duurzaamheid. De organisatie hoopt kinderen zo te betrekken bij een mooie en schone wereld. 

Lutz Jacobi en Hylke Speerstra kwamen voorlezen, maar de grootste mazzel hadden de kinderen van basisschool Sint Ludgerus in Workum want daar kwam meneer Aart Staartjes langs. Ook al is dit maar een eenmalige gebeurtenis, het levert wel wat op denkt Staartjes: "Het gaat wel in die kleine hersentjes zitten, ze gaan er toch over nadenken. We kunnen ook eindeloos gaan zeuren over rekenen en taal maar dit zijn belangrijke dingen."

Ook Jelmer uit groep 7 denkt dat het zin heeft: "As alle bern goed oplette, en dy fertelle dat dan oan harren âlders en dy fertelle dat ek wer troch. Dan tinke hieltyd mear minsken, hé, sa kin ik dat ek wol dwaan".

(advertinsje)