Werkstraf voor ontucht met stagiaires Surhuisterveen

10 okt 2016 - 14:18
Justysje - Foto: Omrop Fryslân

De eigenaar van een bouwmarkt in Surhuisterveen heeft een werkstraf gekregen van 120 uur voor de ontucht met twee stagiaires. Hiervan zijn 40 uur voorwaardelijk. De straf is een stuk lager dan de vier maanden celstraf die twee weken geleden werd geëist door de officier van justitie.

De 53-jarige verdachte uit het Groninger Kropswolde heeft de twee jongens op de billen getikt, omdat ze wat verkeerd hadden gedaan. Daarnaast werd hij ervan beschuldigd dat hij een vinger in de anus van een van de jongens had gestoken. Hij is van deze aanklacht vrijgesproken. Volgens de rechter kon dit niet worden bewezen.

Billenkoek

Het misbruik kwam aan het licht toen een van de slachtoffers het verhaal aan een vriend vertelde. Het andere slachtoffer vertelde zijn ouders over de ontucht. In het onderzoek dat volgde vertelden personeelsleden van de bouwmarkt dat hun baas inderdaad nogal vrijpostig met de jongens omging. De billenkoek werd eerst opgevat als grap. Toen de baas de tikken begon te tellen en steeds harden sloeg, kregen ze in de gaten dat het niet slechts een grap betrof.

Er was ook 1.500 euro aan smartengeld gevraagd door de slachtoffers. Dit is door de rechter niet toegewezen.

(Advertentie)
(Advertentie)