Verre familie van Mata Hari aanwezig bij boekpresentatie

07 okt 2016 - 18:42

Hele verre familie van Mata Hari, oftewel Margaretha Zelle, was vrijdagmiddag aanwezig bij de presentatie van de Friese vertaling van het nieuwste boek van Paulo Coelho. Dat heet 'De Spion' en gaat over Mata Hari. Ton Zelle, twee zonen en twee van zijn zussen hebben bij de presentatie een van de eerste exemplaren van het boek gekregen. De vertaling is gemaakt door Jantje Post en Jetske Bilker. Zij baseerden zich op de Nederlandse vertaling, die gemaakt werd door Piet Janssen

Janssen was nog druk bezig met zijn vertaling, toen Post en Bilker aan hun werk begonnen. Ze konden daarom het verhaal vooraf niet helemaal zelf lezen. Initiatiefnemer voor de Friese vertaling is de Afûk. Die heeft hoge verwachtingen van de Friese versie, mede omdat er komend jaar een grote tentoonstelling komt van Mata Hari in het Fries Museum in Leeuwarden.

Coelho

Van de Braziliaanse schrijver Paulo Coelho zijn over de hele wereld meer dan 200 miljoen boeken verkocht, in 170 landen. Vooral zijn boek 'De Alchemist' was een enorme hit. Zijn boeken zijn in 81 talen vertaald, waaronder dus nu in het Fries. Eerder heeft de schrijver al aan de uitgever laten weten dat hij er erg blij mee is. 

Presentatie

De presentatie van de Friese vertaling van De Spion was in het Historisch Centrum in Leeuwarden. Daar werd het boek niet alleen overhandigd aan de familie van Zelle, maar ook aan wethouder Sjoerd Feitsma. Verder trad Tet Rozendal op, in haar rol als Mata Hari.

(Advertentie)
(Advertentie)