Koninklijke onderscheiding voor broers Wim en Hans Anker

07 okt 2016 - 17:37
  • Keninklike ûnderskieding bruorren Anker
  • Bruorren Wim en Hans Anker reagearje op har nije titel
  • Boargemaster Tjeerd van der Zwan fan Hearrenfean oer de bruorren Ankers
  • Sietze Eelsingh fan Stichting Akkrum Nes Centraal

De broers Wim en Hans Anker zijn vrijdagmiddag in Leeuwarden benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het advocatenduo kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjeerd van der Zwan. Ze worden beloond voor hun toewijding aan de advocatuur en de inzet voor de gemeenschap.

Wim en Hans Anker zijn allebei werkzaam als strafrechtavocaat. 25 jaar geleden begon het tweetal een advocatenkantoor in Leeuwarden. Naast hun dagelijkse werkzaamheden als advocaat, hebben de broers een opleidingsinstituut, dat cursussen op het gebied van de strafrechtadvocatuur aanbiedt.

Alles samen

"We wienen folslein ferrast. Ik wie efkes it paad kwyt en ik wie ek efkes stil en dat bart ek net sa faak," aldus Hans Anker. Zijn broer Wim vult aan: "Ik fyn it ek hiel markant dat we dizze ûnderskieding op deselde dei krije. We binne op deselde dei berne, op deselde dei studearjen gong, we binne op deselde dei ôfstudearre en we hawwe itselde kantoar. Je dogge alles mei syn beide en dan no tegearre dizze ûnderskieding, dat is wol hiel bysûnder!"

Trefwoorden: 
Wim Anker Hans Anker
(advertinsje)