Poepjes: Kritiek van FNV op onderzoek is niet terecht

07 okt 2016 - 17:28

De kritiek van vakbond FNV als het gaat om de aanpak van mogelijke misstanden bij de aanleg van de Centrale As, vindt gedeputeerde Sietske Poepjes onterecht. Vrijdagmiddag werd de weg officieel geopend. Vakbond FNV zegt in een brief dat feest niet toepasselijk is voor een groot aantal zzp'ers die aan de weg hebben gewerkt. Ze zijn onderbetaald en daar heeft de provincie te weinig aan gedaan, volgens de vakbond.

Niet waar

Maar Sietske Poepjes zegt dat dat niet waar is. Er is een onderzoek bezig en ze wil de uitkomsten daarvan afwachten. Als er wel onregelmatigheden gevonden worden dan moeten die worden rechtgezet, volgens de gedeputeerde.

Gebiedsontwikkeling

Met de aanleg van de weg is het ook nog niet klaar. Het gehele project bestaat uit meerdere onderdelen. Voor het onderdeel van de gebiedsontwikkeling is nog te weinig geld. Wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel zegt dat de gemeenten in elk geval nog bij de provincie zullen aankloppen voor geld om de gebiedsontwikkeling verder uit te voeren. 

Officiële opening

Vrijdagmiddag werd de weg officieel geopend met een optreden van De Kast met vijfhonderd kinderen. Op de ovonde bij Quatrebras zongen ze een speciaal lied over de nieuwe weg. Daarna opende gedeputeerde Poepjes de weg. Pas vrijdagavond om 19:00 uur kan het verkeer de weg op. Dat gebeurt ook met een rijdende optocht.

(Advertentie)
(Advertentie)