Súdwest-Fryslân hoeft 2,5 miljoen euro niet te bezuinigen

07 okt 2016 - 12:49

De gemeente Súdwest-Fryslân schrapt goed 2,5 miljoen euro aan bezuinigingen uit de begroting van volgend jaar. Het gaat onder andere om geld dat niet langer meer beschikbaar zou zijn voor cultuur. De bezuinigingen zijn echter niet meer nodig. Dat komt volgens wethouder Maarten Offinga doordat er meer geld uit Den Haag gekomen is, en omdat er niet meer afgeschreven hoeft te worden op grondbeleid. 

Het extra geld zorgt ervoor dat er weer meer aandacht komt voor het onderhoud van bruggen en voor groenvoorziening. Vooral over dat laatste werd de afgelopen jaren veel geklaagd. 

Verrassing

De positieve financiële cijfers komen voor de gemeente als een verrassing. Voor de zomer leek het er nog op dat de bezuinigingen wel nodig zouden zijn. Nu kan er echter zelfs geld worden teruggestort in de algemene reserve. 

Het spaarpotje van de gemeente kan de komende vier jaar rekenen op een flinke groei. Ook zal er tot 2020 geld gestoken worden in een zogenaamd ontwikkelingsfonds van ruim 11 miljoen euro. Waar dat geld precies naartoe gaat, is nog niet bepaald. Daar wil de gemeente de komende tijd met de raad en met de burgers over praten. 

(Advertentie)
(Advertentie)