Dorpswinkel Drachtstercompagnie loopt goed

Het gaat boven verwachting goed met de dorpswinkel in Drachtstercompagnie. Een jaar geleden nog dreigde sluiting, maar door een crowdfundingsactie kon de winkel overgenomen worden door Kerstin en Cor van Kammen van zorgboerderij de Hilianthus Zathe. Dagbestedingsklanten van de zorgboerderij helpen bij het runnen van de winkel. "De omset is heger as ûnder de foarige eigener. Dat it sa goed gean soe, hiene wy net ferwachte. Ik bin der grutsk op dat we dit mei ús allen dien hawwe", vertelt Kerstin van Kammen.
''Wichtich foar it doarp''
Ook in Drachtstercompagnie zijn ze blij met de dorpswinkel, zo vertelt Sietse Wijbenga van Plaatselijk Belang. "It is oergryslik wichtich foar it doarp. Wy binne bliid dat dizze winkel in trochstart makke hat. De pinautomaat is ea al ferdwûn en gelokkich hawwe wy noch wol in skoalle en in winkel. Foar de mienskip is dat hiel wichtich. Minsken kinne mekoar hjir moetsje", zo zegt Wijbenga.
Heropening
Zaterdag is de officiële heropening van de dorpswinkel in Drachtstercompagnie. Er zijn allerlei activiteiten op de zorgboerderij en bij de winkel.