"Snel duidelijkheid over aantal thuisblijvende kinderen"

05 okt 2016 - 21:07
Der is ek noch genôch romte op de kapstok - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

De Leeuwarder fractie van de PvdA vindt dat thuisblijvende kinderen in de gemeente Leeuwarden zo snel mogelijk naar school moeten. De fractie wil weten hoeveel kinderen in de gemeente niet naar school gaan. Ook wil de PvdA weten wat de gemeente hieraan doet en welke afspraken zijn gemaakt met de schoolbesturen om dit aantal omlaag te krijgen. Landelijk volgen 10.000 kinderen geen onderwijs.

"Niet acceptabel"

De eerdere Kinderombudsman Marc Dullaert zei dinsdag in de Volkskrant dat thuiszitten 'volstrekt onnodig' is. Scholen en gemeenten doen volgens hem niet genoeg moeite om een passende onderwijsplek te vinden. "Volstrekt onacceptabel", zegt het Leeuwarder PvdA-raadslid Bauke Aalders. "Ieder kind heeft het recht op onderwijs. Scholen moeten hun verantwoordelijkheid nemen."

Volgens Aalders moet er snel duidelijkheid komen over hoeveel kinderen in Leeuwarden niet naar school gaan, zodat ze ook zo snel mogelijk geholpen kunnen worden."Onderwijs is de basis. Het leidt naar werk en dus mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Mensen zonder scholing staan vaker langs de kant en hebben vaker een slechtere gezondheid, zo blijkt uit alle onderzoeken. Daarom willen wij dat alle Leeuwarder kinderen een goede start kunnen maken", besluit Aalbers.

Trefwoorden: 
PvdA onderwijs basisschool
(Advertentie)
(Advertentie)