Onderzoek naar kankerverwekkende stoffen in kunstgrasvelden

05 okt 2016 - 12:01

Sport Fryslân vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over mogelijk gezondheidsrisico's van rubberen korrels die worden gebruikt in kunstgrasvelden. Voorzitter Anne-Jochum de Vries wil dat er een landelijk, grootschalig onderzoek komt. Sport Fryslân heeft iedere dag zo'n 55 mensen op het veld staan. Hij wil daarom dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Anderzijds wil De Vries voorkomen dat er paniek ontstaat. Wetenschappers zeggen woensdag in tv-programma Zembla dat nooit goed is onderzocht of er kankerverwekkende stoffen in zitten.

Zorgen

"Natuurlijk zijn dit berichten waar ik zorgen over heb", vertelt directeur Anne Jochum de Vries van Sport Fryslân. "Het is ook niet zo dat we nog helemaal niks weten over de effecten van kunstgrasveld op de gezondheid. Er is wel eerder onderzoek gedaan, maar er moet veel meer onderzoek naar worden gedaan."

Duidelijkheid

Sport Fryslân gaat woensdag met de 55 menesn die bij hen in dienst zijn om tafel. "Ze zijn momenteel nog niet erg ongerust, maar door de berichten over gezondheidsrisico's willen ze natuurlijk wel graag duidelijkheid."

(Advertentie)
(Advertentie)