BBZ: "Duits rapport Amicitia op waarde schatten lastig"

04 okt 2016 - 11:12

De BBZ, de belangenvereniging voor beroeps-chartervaart, vindt het moeilijk om het rapport van de Duitse onderzoekers over het dodelijk ongeluk met de Amicitia op waarde te schatten. De Bundesstelle für Seeunfalluntersuchung doet in samenwerking met de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) onderzoek naar de afgebroken mast op het charterschip bij Harlingen. Daardoor kwamen drie Duitse toeristen om het leven.

Hoewel het onderzoek van de OVV nog wel een jaar kan duren, vond de BSU het belangrijk nu al met resultaten naar buiten te komen.

Volgens de Duitsers was het hout op het breukvlak van de mast voor driekwart verrot. Daarom raadt de BSU eigenaars van schepen met houten masten aan om deze goed te onderzoeken. Er moet minimaal aan de Europese richtlijnen van 2006 worden voldaan, schrijft de Duitse onderzoeksinstantie.

De BBZ weet niet goed wat het met het advies aan moet, omdat de OVV zich er niet over wil uitlaten. De belangenvereniging raadt zijn leden aan om met name met "eigen professionele kennis en verstand van zaken te beoordelen".

(Advertentie)
(Advertentie)