Brand Oudehorne: "Nu komt pas het besef en dan breek je"

03 okt 2016 - 17:45

‘Gister leefde je op adrenaline. Vandaag komt het besef en dan breek je’. Dat zegt Eeuwkje Klijnstra. Klijnstra en haar vriend Pieter Achtien uit Oudehorne hebben veel verdriet over de brand van zondagmiddag. Daarbij is de loods van bouwbedrijf Achtien & Monkel volledig verloren gegaan.

Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan. De materiële schade is groot. De loods stond vol met onder andere grote zaagmachines. Het huis van Pieter en Eeuwkje vlak voor de loods werd niet getroffen door de brand.

Opeens viel de stroom uit

De schrik zit er bij het gesprek goed in. “We zaten gister in het huis televisie te kijken, toen opeens de elektriciteit uitviel”, zegt Klijnstra. Op dat moment kwamen ze erachter dat de loods van het bouwbedrijf bij hun achter het huis in de brand stond. De brandweer was er snel bij, maar kon het bedrijfsgebouw niet meer redden. 

Emotionele schade

Naast het bouwmateriaal dat vervangbaar is, is er ook veel privégoud verloren gegaan. Dat zorgt voor emotionele schade. Eeuwkje Klijnstra is wel dankbaar voor de steun die uit de hele provincie komt. Vooral in het dorp leven de mensen erg mee. 

(Advertentie)
(Advertentie)