Friese voetbalclubs lopen niet warm voor gezondheidsproject

03 okt 2016 - 15:39

Van de 199 Friese voetbalclubs doen er slechts negen mee aan Lekker Bezig. Dat is een project van de KNVB om voetbalkantines gezonder te maken. Maar toch maakt de voetbalbond zich nog geen enkele zorgen over de geringe belangstelling. Volgens de KNVB is het niet meer van deze tijd om alleen maar gefrituurde dingen en chocolade aan te bieden in voetbalkantines. Mensen willen tegenwoordig graag gezondere alternatieven na het sporten Dat kan bijvoorbeeld een volkorentosti met tomaat en magere kaas zijn.

Geen frikadellen en patat

Maar het kan ook door het gehele assortiment om te gooien en geen patat en frikadellen meer aan te bieden. De KNVB begrijpt dat veel clubs zich zorgen maken over mogelijk omzetverlies, maar denkt dat mensen bereid zijn voor lekker en gezond eten in de kantine te betalen.

Promotie kan beter

Dat er tot nu toe weinig animo in Fryslân is voor het project zegt de KNVB weinig. Wel geeft de bond toe dat de promotie van Lekker Bezig in Fryslân beter kan. Een middel daarvoor is betere voorlichting aan voorzitters en andere mensen die invloed hebben bij de clubs. Buiten Fryslân is er wel meer belangstelling voor het initiatief. Van de ruim drieduizend clubs in heel Nederland doen er 482 mee met Lekker Bezig.

Fryslân Hjoed

Vanavond is in Fryslân Hjoed te zien hoe tv-kok Reitse Spanninga een gezond broodje ontwikkelt voor de kantine van VV Zeerobben yn Harlingen.

(Advertentie)
(Advertentie)